Lecții de la câștigătorii UPSHIFT 2020. Cunoaște-o pe Alexandra Lupan!

Pentru a începe, suntem încântați să v-o prezentăm pe Alexandra Lupan. Pasionată de societatea civilă și munca de voluntariat, la 16 ani, tânăra din Chișinău stă la baza ”LOFT - Learning Opportunities for Teenagers”, un proiect care își propune să ajute cât mai mulți elevi să învețe ceea ce nu au înțeles în timpul orelor online și să îi susțină în pregătirea pentru examene, teze sau chiar olimpiade. Alături de Milena Rusu și Ion Ozun, alți doi participanți UPSHIFT 2020, activează cu o echipa extinsă care numără 15 voluntari și 10 mentori.

Alexandra Lupan, câștigătoare UPSHIFT 2020

Alexandra mărturisește că idea de a fonda un start-up sau de a implementa un proiect s-a cristalizat pentru ea la începuturile pandemiei, din dorința de a rămâne în continuă dezvoltare și de a susține tinerii din țară să facă același lucru, oferindu-le în plus oportunitatea de a comunica cu alți tineri.

Povestind despre experiența ei UPSHIFT, Alexandra afirmă că "participarea în cadrul UPSHIFT Moldova a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în vara anului 2020, fiindcă mi-a oferit posibilitatea de a-mi realiza unul dintre vise. De asemenea, cunoștințele acumulate pe parcursul programului îmi sunt extrem de utile până în prezent în ceea ce ține de activitățile mele extracurriculare."

Mai mult, tânăra recunoaște că anume LOFT, proiectul implementat, și oportunitatea de a face acest lucru i-au demonstrat că orice este posibil, și acesta este mesajul pe care dorește să îl transmită tuturor tinerilor și adolescenților.

Pe final, tânăra speră "că mai mulți copii vor mai avea oportunitatea de a învăța alături de echipa UPSHIFT".

Reamintim, ca în calitate de câștigători ai ediție digitale UPSHIFT 2020, Echipa LOFT a obținut finanțare de tip seed în sumă de 11 265 lei.

Dacă experința și urările Alexandrei te-au inspirat, te așteptăm la ediția 2021 UPSHIFT Moldova. Înscrierile pentru UPSHIFT Moldova 2021 sunt deschise pentru tineri cu vârste între 14 și 24 de ani din raioanele Cahul și Ungheni iar tu și prietenii tăi puteți deveni participanți completând acest scurt formular până la data de 10 iunie 2021. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook UPSHIFT Moldova sau pe pagina web a programului.

UPSHIFT este un program de inovare socială care susține implicarea tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social. În Moldova acest program este implementat de TEKEDU, partener UNICEF Moldova în cadrul proiectului EVA – promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.


Daniela
May 12, 2021
- 2 minutes
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram