La șase luni de la lansarea programului UPSHIFT Moldova, echipa VR Foundation se bucură de succese

Echipa VR Foundation, formată din Hadîrca Dionisie, Gîrbu Ion, Andriuța Dorin, Alex Cozlovschi și Hadîrca Victor, au dezvoltat împreună idei pe care le pun treptat în aplicare.

"Cu toții știm că munca în echipă presupune multă colaborare, încredere, respect și mai ales comunicare eficientă între membrii acesteia, iar datorită programului UPSHIFT, am învățat foarte multe lucruri noi și ne-am îmbunatățit abilitățile personale, printre care: leadership, lucrul în echipă, crearea unui proiect și gestionarea sa pas cu pas, vorbitul în public, depășirea emoțiilor și cum atragi atenția celor ce te ascultă printr-o prezentare eficientă și bine expusă.Pentru a ne atinge obiectivul și a ne duce ideea până la capăt, comunicăm deschis despre modul de funcționare a echipei și proiectele în care ne implicăm, petrecem timp dezvoltând relații externe cheie, mobilizăm resurse și organizăm diverse activități, precum:

  1. Provocarea VR sau quest room-ul VR - presupune lucru în echipă a câte 2 persoane pentru a rezolva puzzle cu scopul dezvoltării prin intermediul educației non-formale a tinerilor
  2. Pacman VR - o aplicație bazată pe o simulare a jocului Pacman în Realitate virtuala, în care tinerii trebuie să iasă din labirint folosind indiciile și rezolvând problemele pe care le întâmpină.
  3. Laborator Școlar în Realitate Virtuală - format din obiecte ce țin de chimie, biologie, geografie, idee a cărui scop este dezvoltarea capacităților ce țin de domeniul analizat. Proiectul l-am promovat la concursuri și proiecte de inovație naționale și internaționale și ulterior am obtinut locul II în cadrul proiectului Diamond Challenge și locul II în cadrul Concursului Național de Inovații din Republica Moldova între școli MoldSEF."

Tinerii orașului Sîngerei, copii Centrului de Creație și alți tineri s-au numărat printre cei care au beneficiat de aceste proiecte. Suntem siguri că echipa proiectului VR Foundation se va menține și vom crea noi proiecte pentru a crește posibilitatea implicării tinerilor în cât mai multe activități.

În acest an, programul UPSHIFT Moldova organizează o ediție digitală și invită tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani din Republica Moldova să se înregistreze împreună cu prietenii și colegii, completând formularul.


Daniela
June 15, 2020
- 2 minutes
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram