Echipele finanțate în cadrul programului UPSHIFT Moldova relatează primele rezultate

La 3 luni de la încheierea primei ediții UPSHIFT Moldova la Sîngerei, echipele finanțate bucură deja cu rezultate frumoase.

Daniela
February 21, 2020
- 1 minute

Echipa HOPE Cinema a organizat la 14 februarie deschiderea oficială a primului cinematograf la Sîngerei, în incinta Centrului Raional de Tineret. Amintim că echipa HOPE Cinema a obținut o finanțare de 25 000 lei utilizată pentru procurarea echipamentelor necesare pentru proiecții de film.

Deschiderea oficială HOPE Cinema

Echipa VR Foundation, a realizat deja o serie de ateliere cu tinerii din raionul Sîngerei, iar în cadrul competiției Mold SEF 2020, a obținut locul II.

Echipa a creat un laborator virtual de chimie, conectând astfel chimia cu un mod interactiv de predare, realitatea virtuală. Proiectul dezvoltat s-a bucurat de succes printre membrii juriului, profesori din diverse instituții de învățământ din țară.

Corneliu Popovici, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova testează proiectul dezvoltat

Echipa Miorita din satul Prepelița a reușit să coase primul costum național care este utilizat de către tinerii din localitate în cadrul festivităților culturale.

Costum național cusut de către Simona, membra echipei Miorița

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram