Echipele Ediției Digitale UPSHIFT 2020 se află la etapa de implementare a proiectelor

La etapa inițială echipa LOFT a creat o pagină de facebook a programului care are ca scop informarea tinerilor despre cursurile online. De asemenea, tinerii au început a-și crea propriul website, unde va fi plasat orarul evenimentelor/lecțiilor și distribuirea noutăților ce țin de proiect și de implementarea acestuia.

Membrii proiectului „Crearea unui parc de odihnă pentru locuitorii Pererita” au programat ședințe informative (online sau de grup) la care s-a discutat amănunțit despre importanța plimbărilor la aer liber și rolul unui mod sănătos de viață, la fel au fost împărțite pliante tuturor locuitorilor din sat. În prezent, tinerii au achiziționat materialele necesare pentru implementarea proiectului.

Cei de la English club sunt nerăbdători să dea start lecțiilor de limbă engleză. La etapa actuală tinerii au identificat spațiul pentru lecții și l-au amenajat cu respectarea strictă a distanțării sociale. La fel, s-au concentrat pe echiparea tehnică și achiziționarea elementelor birotice, iar în curând proiectul va fi lansat public.

Echipa Live through art au identificat spațiul pentru desfășurarea instruirilor (Centrul Raional de Tineret din Sîngerei) și au procurat echipamentele necesare pentru lecții. Astăzi, 5 noiembrie 2020 a fost prima instruire, iar participanții au învățat tehnici de pictură și pictatul pe textile.

Echipa proiectului „Crearea unui teren de joacă, satul Bălășinești” au amenajat spațiul terenului de joacă pentru copii și au confecționat bănci și urne de gunoi, ce vor fi amplasate în regiunea spațiului de agrement. De asemenea, s-a achiziționat echipamente pentru spațiul de joacă (leagăne, balansoare, balansoare pe arc, carusel). În prima săptămână a lunii noiembrie, terenul va fi gata amenaj.

Cei de la Turism Virtual anunță pe 7 noiembrie 2020 lansarea proiectului, fiind nerăbdători să promoveze și valorifice cultura și locurile din Republica Moldova.

Băieții de la Viral Studios au reușit să creeze și să antreneze intelectul artificial, construind o bună parte din joc - Gamification of Education. Ei au creat exemple din Body tracking, ce permite utilizatorilor să facă sport în aplicație. La momentul actual se negociază cu grădinițe pentru stabilirea unor parteneriate.

UPSHIFT Moldova este un program de inovare socială pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, cu un accent specific asupra tinerilor mai vulnerabili. Participând la acest program, tinerii dezvoltă abilități personale pentru identificarea și rezolvarea problemelor sociale, folosind atât elemente de învățare, cât și oportunitatea de a lucra împreună cu mentoriI USHIFT. UPSHIFT Moldova este un program implementat de TEKEDU cu sprijinul UNICEF Moldova și în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).


Daniela
November 5, 2020
- 2 minutes
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram