UPSHIFT Moldova este în căutarea a trei Coordonatori locali!

Devino coordonator local UPSHIFT și contribuie la abilitarea tinerilor din țară în rezolvarea problemelor de ordin social!

UPSHIFT Moldova, aflat în 2022 la cea de-a patra ediție, este un proiect național organizat în conformitate cu o metodologie dezvoltată de UNICEF și implementată în alte 21 de state din lume. În țară proiectul este implementat de către Asociația pentru dezvoltare tehnologiilor informaționale EDUCAT, sau TEKEDU, în parteneriat și cu suportul financiar oferit de către UNICEF Moldova. 

UPSHIFT Moldova este un program de inovare socială care susține implicarea tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social, pe calea formării și consolidării de competențe și abilități, precum și prin punerea la dispoziție a unor instrumente de dezvoltare economică. Pe parcursul programului, UPSHIFT antrenează tinerii participanți în activități de educare și învățare, oferindu-le posibilitatea de a implementa propriul proiect social/ inițiativă antreprenorială prin acordarea de fonduri seed și asigurarea mentoratului. 

Programul UPSHIFT are ca scop dezvoltarea abilităților de integrare economică și de inovare socială a minim 100 de tineri din toată țara prin instruire și mentorat și finanțarea a 10 inițiative sociale/ afaceri conceptualizate de către participanții proiectului. În 2022, în contextul situației create de valul masiv de refugiați din Ucraina, tematicile de proiect se vor axa, printre altele, pe gestionarea crizelor umanitare şi integrarea socială a refugiaților și membrilor comunităților defavorizate, cu implicarea, în măsura posibilităților, a tinerilor refugiați.

Programul este finanțat de către UNICEF Moldova și implementat cu susținerea Ministerul Educației şi Cercetării.

Astfel, echipa UPSHIFT este în căutarea a trei (3) persoane proactive care se vor alătura echipei noastre în calitate de Coordonatori locali. Poziția este potrivită pentru persoane pasionate de educația tinerilor/tinerelor și de domenii precum antreprenoriatul și inovarea socială.

Acoperire geografică: Câte un Coordonator local va fi selectat pentru următoarele zone - Municipiului Bălți (ca punct de referință pentru zona de nord a țării), Municipiului Cahul (ca punct de referință pentru zona de sud a țării) și respectiv Municipiul Chișinău (ca punct de referință pentru zona de centru a țării).

Perioada de angajare:  1 aprilie 2022 – 31 iulie 2022.

Program de lucru: full-time.  

Un candidat potrivit va întruni următoarele caracteristici: 

Studii și abilități: Studii superioare de minim nivel licență, în drept, economie, științe sociale, sau alte domenii conexe.

Limbi vorbite: Nivel avansat de comunicare scrisă și verbală în Română și Rusă; cunoașterea limbii Engleze sau a unei alte limbi de circulație internațională constituie un avantaj.

Experiență de muncă:

 • Experiență de minim un an în implementarea de proiecte și programe și/sau colaborare cu Grupuri de Acțiune Locală sau ONG-uri;
 • Experiență demonstrată în organizarea de evenimente;
 • Experiență demonstrată de lucru în echipă. 

Competențe și abilități:

 • Abilități excelente de interacțiune și comunicare;
 • Abilități de lucru în medii multiculturale, multietnice și diverse din punct de vedere socio-economic;
 • Înțelegerea etapelor ciclului de management de proiect;
 • Interes pentru probleme sociale și domenii precum egalitatea de gen, combaterea violenței și educația non-formală;
 • Abilități de utilizare a tehnologiile informaționale, experiența de utilizare a programelor de editare foto/video va constituie un avantaj. 

Responsabilități:

 • Contribuirea, alături de echipa de proiect, la managementul eficient și oportun al proiectului;
 • Monitorizarea și evaluarea activităților programului la nivel local;
 • Realizarea și colectarea rapoartelor periodice de activitate la nivel local;
 • Suport în selecția şi gestionarea participanților;
 • Reprezentarea proiectului față de parteneri și instituții media la nivel local;
 • Suport logistic și organizatoric pentru implementarea programelor de instruire pentru tinerii participanți în program în zona de referință;
 • Asigurarea promovării fizice și online a proiectului, precum și a altor activități de comunicare;
 • Asigurarea comunicării dintre echipa de organizare, personalul și participanții proiectului;
 • Gestionarea eficientă a resurselor proiectului.

Persoana selectată va beneficia de training de inducție, instruire și suport.

TEKEDU este o organizație cu zero nivel de toleranță față de abuzuri sub orice formă, în perioada selecției vom evalua profilul candidaților și lipsa antecedentelor penale.

Aplicare și informații suplimentare:

Persoanele interesate pot aplica expediind CV-ul și o scrisoare de motivație la adresa de email regina.mogorean@tekedu.org până la 27 martie 2022.

Candidații/tele pre-selectați/e vor fi invitați/te la un interviu de angajare. 

Informații suplimentare disponibile la  la numărul de telefon 060181092, persoana de contact – Regina Mogorean.

Pentru detalii despre UPSHIFT, vă invităm să accesați pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/upshiftmd, precum și pagina web a acestuia - https://upshift.md. 


Regina
March 17, 2022
- 4 minutes
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram