UPSHIFT Moldova a dat start ediției 2022 printr-un eveniment alături de centrele de tineret și incubatoarele din țară!

La eveniment, desfășurat cu prezență fizică la Chișinău, au participat reprezentanții a peste 13 centre de tineret și incubatoare de pe teritoriul țării, în calitate de stakeholderi ai programului. Pe agendă s-a regăsit prezentarea detaliată a programului și prezentarea metodologiei UPSHIFT. Mai mult, participanții au discutat potențialele metode de colaborare în cadrul proiectului, analizând oportunitățile de promovare și de mediatizării UPSHIFT pentru cât mai mulți tineri de pe între teritoriul țării. Participanții și-au exprimat deschiderea de a susține UPSHIFT și scopurile acestuia, în numele interesului tinerilor și a dezvoltării multilaterale a acestora.

Pe de altă parte, alături de invitații noști am discutat despre UPSHIFT drept instrument de ameliorarea a crizei refugiaților și umanitare create, pe calea implicării tinerilor refugiați în activitățile de proiect și prin dedicarea unor proiecte finanțate situației refugiaților.

Reamintim că UPSHIFT Moldova este un program de inovare socială care susține implicarea tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social, pe calea formării și consolidării de competențe și abilități, precum și prin punerea la dispoziție a unor instrumente de dezvoltare economică. Pe parcursul programului, UPSHIFT antrenează tinerii participanți în activități de educare și învățare, oferindu-le posibilitatea de a implementa propriul proiect social/ inițiativă antreprenorială prin acordarea de fonduri seed și asigurarea mentoratului.

La program pot participa tineri cu vârste între 16 și 25 de ani de pe întreg teritoriul țării, iar înregistrările pentru tineri și echipele acestora sunt disponible aici - https://forms.gle/UCBLH6xTnm9qaMdX8, până la data de 24 aprilie.

UPSHIFT 2022 va include 4 weekend-uri bootcamp cu training-uri și ateliere, desfășurate în format fizic în cele trei centre de training din țară, la Chișinău, Cahul și Bălți în perioada 7- 29 mai, care vor concluziona în finanțarea a 10 echipe de tineri și a proiectelor lor. Participarea la proiect este absolut gratuită.

UPSHIFT este un program de inovare socială care susține implicarea tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social. În Moldova acest program este implementat de TEKEDU, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și cu susținerea financiară UNICEF Moldova!


Regina
April 11, 2022
- 2 minutes
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram