Înscrie-te la UPSHIFT Moldova 2022 și implementează inițiative progresive în comunitatea ta!

Dacă ai între 16 și 25 de ani și ai idei despre cum să aduci un impact pozitiv în comunitatea de unde provii, programul UPSHIFT Moldova este perfect pentru tine. Vino să înveți despre cum scrii un proiect sau cum îți creezi propria afacere, și primește finanțare pentru a-ți pune spiritul de inițiativă în aplicare. 

Începând cu 1 aprilie, programul UPSHIFT Moldova 2022 lansează perioada de aplicări. UPSHIFT Moldova este la cea de-a patra ediție, este destinat, în premieră, tinerilor din întreaga țară și încurajează dezvoltarea unei game largi de proiecte sociale, în acest an având prioritate conceptele care ar putea susține gestionarea crizei refugiaților pe teritoriul țării. 

UPSHIFT este un program care oferă training și mentorat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani în domenii precum scrierea și managementul de proiect, comunicare, leadership și antreprenoriat. Odată înscris la proiect, poți forma echipe alături de alți tineri și vei identifica, cu susținerea mentorilor, soluții sub formă de proiecte pentru problemele din comunitatea din care provii. Cele mai bune proiecte vor beneficia de finanțare din partea partenerilor proiectului, iar echipele de proiect vor fi susținute în implementarea acestora.

În acest an, UPSHIFT își propune să contribuie la eforturile de ameliorare a crizei refugiaților din Ucraina, precum și la integrarea socială a celor peste 100 de mii de refugiați care au ales să se stabilească în Republica Moldova. Astfel, pe lângă tradiționalele tematici de proiect precum infrastructură sau digitalizarea, încurajăm viitorii noștri participanți să dezvolte soluții pentru gestionarea situațiilor umanitare. 

UPSHIFT 2021 va include 4 weekend-uri bootcamp cu training-uri și ateliere, desfășurate în format fizic în cele trei centre de training din țară, la Chișinău, Cahul și Bălți în perioada 7- 29 mai. Bootcamp-ul, zis și tabăra UPSHIFT, va fi urmat și de un program de mentorat cu durata de 6 luni pentru cele 10 echipe câștigătoare, printre care poți fi chiar tu! Participarea la proiect este absolut gratuită, și îți oferă oportunitatea de a învăța de la o echipă profesionistă de mentori, de a-ți dezvolta abilitățile de participare socială, dar și competențele profesionale. 

Aplicările pentru UPSHIFT Moldova 2022 sunt deschise pentru tineri cu vârste între 16 și 25 de ani de pe tot teritoriul țării, iar tu și prietenii tăi puteți deveni participanți completând acest scurt formular până la data de 24 aprilie 2022. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook UPSHIFT Moldova, pe pagina web a programului sau la numărul de telefon 060 18 10 92. 

UPSHIFT - Oportunitatea ta de a contribui în comunitate!

UPSHIFT este un program de inovare socială care susține implicarea tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social. În Moldova acest program este implementat de TEKEDU, în parteneriat cu Ministerului Educației și Cercetării și cu susținerea financiară UNICEF Moldova!


Regina
April 1, 2022
- 2 minutes
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram