Prin ce etape trec tinerii în cadrul unui ciclu de program UPSHIFT?


Programul UPSHIFT este dezvoltat după metodologia UNICEF. Acesta e unul complex și se desfășoară pe parcursul a 12 luni per ediție, fiind împărțit în câteva etape distincte.

Procesul de înscriere a tinerilor pentru programul UPSHIFT 2023 a început de câteva zile. Am explicat în ultimul articol misiunea programului și detalii despre cum se va desfășura în acest an. 

Cu toate acestea, tu știi care sunt etapele prin care trec echipele de tineri pe parcursul unui ciclu de program UPSHIFT? 

Dacă nu, astăzi afli răspunsul! 

După perioada de înscriere a tinerilor, urmează o etapă de selecție. Pentru noi contează să ai între 16-25 de ani, să fii din Moldova și să ai dorința de a face o schimbare în societatea ta. Imediat după selectarea participanților, îi contactăm pentru a le da vestea bună.

Perioada 9-12 martie este următoarea etapă: perioada învățării. În aceste zile de tabără, tinerii sunt informați despre cum mai exact se scrie un proiect. Mentori calificați în acest domeniu îi instruiesc despre tot ce înseamnă antreprenoriat social și proiecte. Identificarea unei probleme în comunitățile de proveniență este următorul pas. Tinerii fac diverse brainstorming-uri și stabilesc care sunt problemele ce necesită rezolvare în comunitatea lor. Ulterior, ei găsesc și o soluție sub formă de ….proiect. 

În aceste zile sunt dezvoltate competențe de identificare, schițare, elaborare, testare și prezentare persuasivă a proiectului. Tinerii au parte de training-uri, workshop-uri și mentorat. 

La final de tabără, toți își prezintă proiectele și sunt jurizati de o echipă calificată. Cele mai bune proiecte primesc finanțare pentru a fi implementate. 

Ciclul UPSHIFT să știi că nu se încheie aici! Urmează perioada de implementare a proiectului, cu susținere și consultanță din partea mentorilor programului. La această etapă este asigurat suportul și ghidarea tinerilor în implementarea proiectelor propuse, alături de mentori dedicați, precum și dezvoltarea ideilor tinerilor prin incubare. 

Dacă îți dorești să faci parte din această aventură noi te așteptăm! Nu contează din ce parte a țării ești, important e să ai între 16 și 25 de ani. Înscrie-te aici http://shorturl.at/nTX14 până la data de 12 februarie și așteaptă veștile bune. De asemenea, nu uita să le dai de știre și prietenilor tăi, aventura va fi și mai distractivă așa.  Dacă ai vreo întrebare sau vrei să afli mai multe detalii ne găsești pe pagina de Facebook UPSHIFT Moldova, pe pagina web a programului sau la numărul de telefon 069082882- Bogdan Iașan (manager de proiect). 

Inițiativa ta poate fi și o soluție pentru comunitate! 

UPSHIFT este în acest an la a 5-a ediție. Programul este dezvoltat în conformitate cu o metodologie UNICEF, care susține implicarea tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social, pe calea formării și consolidării de competențe și abilități, precum și prin punerea la dispoziție a unor instrumente de dezvoltare economică. În Moldova acest program este implementat de TEKEDU, în parteneriat cu Ministerului Educației și Cercetării și cu susținerea financiară UNICEF Moldova!


Daniela
February 14, 2023
- 3 minutes
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram